Pages Menu
Categories Menu

Posted on Apr 2, 2015 in Comunicate |

INFORMARE SI SELECTIE PENTRU STAGII DE PRACTICA  PENTRU STUDENTII FACULTATII DE LITERE  DE LA PROGRAMELE DE LICENTA SI MASTERAT

INFORMARE SI SELECTIE PENTRU STAGII DE PRACTICA PENTRU STUDENTII FACULTATII DE LITERE DE LA PROGRAMELE DE LICENTA SI MASTERAT

2 aprilie 2015

 

logo UB

 INFORMARE SI SELECTIE PENTRU STAGII DE PRACTICA PENTRU STUDENTII FACULTATII DE LITERE DE LA PROGRAMELE DE LICENTA SI MASTERAT

 

Universitatea din Bucuresti, prin proiectul SOCIUS, organizeaza in perioada aprilie-octombrie 2015 a treia sesiune de informare, inscriere si selectie a studentilor de la toate specializarile Facultatii de Litere, licenta si masterat, pentru stagii de practica de specialitate (de cercetare si profesionala).

Locurile de practica scoase la concurs sunt puse la dispozitia proiectului de partenerii institutionali cu prestigiu, printre care: institutii culturale si de creatie artistica (muzee, biblioteci, edituri, fundatii, teatre, galerii), institute de cercetare, agentii si firme de profil.

Studentii-stagiari beneficiaza de sprijinul unui tutore de la institutia partenera pentru practica si al unui cadru didactic care monitorizeaza stagiul. Totodata, ei au la dispozitie materiale, indrumare de practica si metodologii specifice, realizate in cadrul proiectului SOCIUS.

Cele mai valoroase stagii de practica, selectate in urma unui concurs cu premii in bani, vor fi publicate si facute cunoscute pe site-ul proiectului, ca exemple de bune practici.

In functie de calitatea stagiilor de practica, partenerii institutionali ii pot solicita pe studenti sa-si continue activitatea in cadrul institutiei, fie ca voluntari, fie ca angajati cu contract de munca.

Studentii selectati in proiectul SOCIUS au la dispozitie doua Centre de Consiliere si Orientare Profesionala. Ei beneficiaza in mod exclusiv de: sesiuni instruire pentru grupele de practica, vizite de studiu la diversi parteneri institutionali, sesiuni de consiliere prin schimb de experienta cu alti stagiari, sesiuni de orientare si consiliere profesionala cu privire la debuseele profesionale din piata muncii. Printre invitati se vor numara specialisti din diferite domenii de interes profesional pentru comunitatea angrenata in proiect.

Proiectul este implementat de Universitatea din Bucuresti (beneficiar), in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”- Bucuresti (P1) si cu FUNDATIA DEZVOLTARE IN EUROPA (P2).

 

CONTACT:

Telefon/fax: 021 212 50 28 // E-mail: socius@litere.ro

www. socius.stagii.unibuc.ro // Facebook/proiect.socius

afis