Pages Menu
Categories Menu

Posted on Oct 23, 2015 in Comunicate |

CONFERINTA DE INCHIDERE A PROIECTULUI SOCIUS SI CEREMONIA DE PREMIERE A CELOR MAI VALOROASE STAGII DE PRACTICA

CONFERINTA DE INCHIDERE A PROIECTULUI SOCIUS SI CEREMONIA DE PREMIERE A CELOR MAI VALOROASE STAGII DE PRACTICA

Universitatea din Bucuresti organizeaza luni, 26 octombrie, in intervalul 16.00-18.00, la Facultatea de Litere, in Amf. Odobescu (parter), conferinta de inchidere a proiectului SOCIUS – „Servicii de Orientare, Consiliere si Indrumare a Studentilor pentru cariera in stiinte sociale, arte si stiinte umaniste” – POSDRU/161/2.1/G/140906.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Implementat in perioada 29 aprilie 2014 – 28 octombrie 2015 (18 luni), proiectul SOCIUS s-a derulat la Facultatea de Litere si la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI) de la Universitatea din Bucuresti (Beneficiar), in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” – Bucuresti (P1) si cu FUNDATIA DEZVOLTARE IN EUROPA (P2).

Proiectul are ca obiectiv general imbunatatirea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa pentru 300 de studenti (grupul-tinta) din domeniile Stiinte sociale, Stiinte umaniste si arte, carora, in baza unor valoroase acorduri institutionale de parteneriat, li s-a oferit accesul la stagii de practica de specialitate de inalt nivel. Grupul beneficiarilor de sesiuni de consiliere si orientare profesionala, de vizite de studiu la potentiali parteneri de practica si angajatori s-a ridicat la 400 de studenti, dintre care cei 300 de stagiari.

Expertii din cadrul proiectului au realizat doua ghiduri, pentru cadre didactice si, respectiv, pentru tutori, si sapte indrumare de practica pentru studenti, pentru specializarile: Filologie (studii literare si lingvistica), Studii europene, Etnologie, Comunicare si relatii publice, Stiinte ale informarii si documentarii, Asistenta manageriala si secretariat, Studii culturale interdisciplinare – arte si arhitectura.

La conferinta de inchidere a proiectului SOCIUS, se vor acorda pentru cele mai valoroase stagii de practica: 10 premii a cate 500 de lei (programe de licenta) si 18 premii a cate 1000 de lei (programe de masterat). Stagiile premiate, selectate in baza unei metodologii publice de catre o comisie de cadre didactice universitare, vor fi prezentate ca exemple de bune practici pe site-ul proiectului: www.socius.stagii.unibuc.ro.

CONTACT:

Telefon/fax: 021 212 50 28, e-mail: socius@litere.ro

Laura Mesina, conf. univ. dr., manager de proiect

Simona Chiaburu, coordonator stagii de practica

AfisA3

Descarca PLIANTUL si BROSURA aferente CONFERINTEI DE INCHIDERE A PROIECTULUI