Pages Menu
Categories Menu

Posted on May 11, 2015 in Sesiuni de informare |

COMUNICAT POST EVENIMENT

COMUNICAT POST EVENIMENT

logo UB

În data de 30 aprilie 2015, în cadrul proiectului SOCIUS a fost organizată o serie de module de sesiuni profesionale și de sesiuni pentru dezvoltare de carieră, susținute de experți ai proiectului și de conferențiari invitați, specialiști din agenții naționale și din mediul privat.

Programul de sesiuni a fost dedicat, în mod nediferențiat, studenților de la programele de studii de licență și de masterat din cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București, prin care se desfășoară proiectul SOCIUS (atât membri ai grupului-țintă al proiectului, cât și alți studenți ai facultății, înmatriculați la programele de studii în desfășurare aici).

Sesiunile, conferințele și vizitele de studiu au avut drept scop fie informarea asupra diversității și specificității debușeelor profesionale, în vederea adaptării așteptărilor viitorilor absolvenți de învățământ superior la oportunitățile existente pe piața muncii, fie consiliere în vederea dezvoltării de carieră, fie o informare asupra specificității unor locuri potențiale de muncă.

Programul a fost următorul:

  • Sesiuni de consiliere profesională, coordonate de lector dr. Miroslav Tașcu-Stavre, expert SOCIUS (interval 14.00-16.00 și 16.00-18.00, Sala S01, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională – Litere)
  • Vizită de studiu la Editura Humanitas, coordonată de conf. dr. George Ardeleanu, expert SOCIUS (interval 16.30-17.30, P-ța Presei Libere, nr. 1)
  • Conferința Noua societate de consum, o societate a cunoașterii. România anilor 2000: drepturile de proprietate intelectuală, susținută de Sorin Mierlea, director al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România. Scopul a fost acela de a informa studenții asupra drepturilor și obligațiilor pe care le au în calitate de consumatori, dar și asupra oportunității de stagii de practică în cadrul agenției și asupra debușeelor profesionale pe care aceasta le oferă.
  • Sesiunea Planul de carieră. Cum transformi ideile în afaceri și cariere alternative, susținută de Lucian Gramescu, Incubation Manager, Impact Hub București. Lucian Gramescu are expertiză în consiliere de carieră, câștigată în calitate de Program Manager în proiecte educaționale, în perioada 2008-2015, cu peste 220 de echipe de studenți care au testat meseria de antreprenor, în cadrul JA StartUp Program, la Junior Achievement Romania.

Pentru studenţii care nu sunt membri ai grupului-țintă al proiectului, înscrierea pentru modulele de sesiuni s-a făcut în baza a două formulare completate la fața locului, a carnetului de student și a unui document de identitate.

Sesiunile au fost deschise pentru toți studenții Facultății de Litere – UB.

Proiectul este implementat de Universitatea din București (beneficiar), în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București (P1) și cu FUNDAȚIA DEZVOLTARE ÎN EUROPA (P2).

 

CONTACT:

Telefon/fax: 021 212 50 28 //

E-mail: socius@litere.ro

www.socius.stagii.unibuc.ro // Facebook/proiect.socius

SOCIUS Afis modul sesiuni 30 aprilie 2015