Pages Menu
Categories Menu

Posted on Apr 29, 2015 in Comunicate, Presa |

Serie de sesiuni profesionale și de sesiuni pentru dezvoltare in cariera la Facultatea de Litere

Serie de sesiuni profesionale și de sesiuni pentru dezvoltare in cariera la Facultatea de Litere

logo UB

In data de 30 aprilie 2015, in cadrul proiectului SOCIUS se organizeaza o serie de module de sesiuni profesionale si de sesiuni pentru dezvoltare de cariera, sustinute de experti ai proiectului si de conferentiari invitati, specialisti din agentii nationale si din mediul privat.

Programul de sesiuni este dedicat, in mod nediferentiat, studentilor de la programele de studii de licenta si de masterat din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, prin care se desfasoara proiectul SOCIUS (atat membri ai grupului-tinta al proiectului, cat si alti studenti ai facultatii, inmatriculati la programele de studii in desfasurare aici).

Sesiunile, conferintele si vizitele de studiu au ca scop fie informarea asupra diversitatii si specificitatii debuseelor profesionale, in vederea adaptarii asteptarilor viitorilor absolventi de invatamant superior la oportunitatile existente pe piata muncii, fie consiliere in vederea dezvoltarii de cariera, fie o informare asupra specificitatii unor locuri potentiale de munca.

Programul este urmatorul:

  • Sesiuni de consiliere profesionala, coordonate de lector dr. Miroslav Tascu-Stavre, expert SOCIUS (interval 14.00-16.00 si 16.00-18.00, Sala S01, Centrul de Consiliere si Orientare Profesionala – Litere)
  • Vizita de studiu la Editura Humanitas, coordonata de conf. dr. George Ardeleanu, expert SOCIUS (interval 16.30-17.30, P-ta Presei Libere, nr. 1)
  • Conferinta Noua societate de consum, o societate a cunoasterii. Romania anilor 2000: drepturile de proprietate intelectuala, sustinuta de Sorin Mierlea, director al Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania. Scopul este de a informa studentii asupra drepturilor si obligatiilor pe care le au in calitate de consumatori, dar si asupra oportunitatii de stagii de practica in cadrul agentiei, precum si asupra debuseelor profesionale pe care aceasta le ofera.
  • Sesiunea Planul de cariera. Cum transformi ideile in afaceri si cariere alternative, sustinuta de Lucian Gramescu, Incubation Manager, Impact Hub Bucuresti. Lucian Gramescu are expertiza in consiliere de cariera, castigata in calitate de Program Manager in proiecte educationale, in perioada 2008-2015, cu peste 220 de echipe de studenti care au testat meseria de antreprenor, in cadrul JA StartUp Program, la Junior Achievement Romania.

Pentru studentii care nu sunt membri ai grupului-tinta al proiectului, inscrierea pentru modulele de sesiuni se face in baza a doua formulare completate la fata locului, a carnetului de student si a unui document de identitate.

Sesiunile sunt deschise pentru toti studentii Facultatii de Litere – UB.


Proiectul este implementat de Universitatea din Bucuresti (beneficiar), in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” – Bucuresti (P1) si cu
FUNDATIA DEZVOLTARE IN EUROPA (P2).

CONTACT:

Telefon/fax: 021 212 50 28 //

E-mail: socius@litere.ro

www.socius.stagii.unibuc.ro // Facebook/proiect.socius

 

 SOCIUS Afis modul sesiuni 30 aprilie 2015