Pages Menu
Categories Menu

Posted on May 28, 2015 in Sesiuni de informare |

COMUNICAT – DESFĂȘURARE MODUL INTENSIV DE SESIUNI PROFESIONALE

În data de 29 mai 2015, în cadrul proiectului SOCIUS se desfășoară un modul intensiv de sesiuni profesionale și de sesiuni pentru dezvoltare de carieră, susținute de experți ai proiectului și de conferențiari invitați, specialiști din instituții și asociații culturale.

Programul de sesiuni este dedicat masteranzilor de la programele de studii Teoria și practica imaginii (TPI) și Societate, multimedia, spectacol (SMS), organizate de Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) la Facultatea de Litere, Universitatea din București.

Sesiunile și conferințele au ca scop: informarea asupra diversității și a specificității debușeelor profesionale, în vederea adaptării așteptărilor viitorilor absolvenți de învățământ superior la oportunitățile existente pe piața muncii; o informare asupra specificității unor locuri potențiale de muncă; consiliere în vederea dezvoltării de carieră.

Programul modulului de sesiuni (Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională – CESI):

16.00-17.00: Oportunități de dezvoltare și profesionalizare în muzee și galerii

Invitat: Mona Timofte, colaborator al secției Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale şi Marketing din cadrul Muzeului Național de Artă al României, București.

Instruirea și orientarea profesională au ca bază platforma de angajare din muzee și din instituțiile asimilate (galerii, parcuri naționale, institute culturale etc.), situată la intersecția dintre marketing, educația non-formală, sociologie și studii vizuale și culturale.

17.00-18.00: The Joy of Serendipity. Sfaturi gospodăreşti pentru producţii culturale

Invitat: Suzana Dan, președinte al Asociației Ephemair.

Informarea face referință la Asociația Ephemair, care dezvoltă programe culturale de promovare a artei contemporane românești și internaționale în cadrul unor evenimente precum: Noaptea Albă a Galeriilor, ArtWeekEnd București, International Art Exhibition – la Biennale di Venezia.

18.00-20.00: Consiliere profesională de carieră

Consilier: lector dr. Miroslav Tașcu-Stavre, expert SOCIUS.

Proiectul este implementat de Universitatea din București (beneficiar), în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București (P1) și cu FUNDAȚIA DEZVOLTARE ÎN EUROPA (P2)

CONTACT:

Simona Chiaburu, Coordonator stagii de practică