Pages Menu
Categories Menu

Posted on Mar 16, 2015 in Calendar etapa II - Rezultate etapa II, Comunicate |

PRELUNGIRE PERIOADĂ DE ÎNSCRIERI ÎN GRUPUL-ŢINTĂ

PRELUNGIRE PERIOADĂ DE ÎNSCRIERI ÎN GRUPUL-ŢINTĂ

Data publicării: 16 martie 2015

 

logo UB

 

INFORMARE ȘI SELECȚIE PENTRU STAGII DE PRACTICĂ PENTRU STUDENȚII FACULTĂȚII DE LITERE DE LA PROGRAMELE DE LICENȚĂ ȘI MASTERAT

 

Universitatea din București, prin proiectul SOCIUS, prelungește cu perioada 16-24 martie 2015 a doua sesiune de informare, înscriere și selecție a studenților de la toate specializările Facultății de Litere, licență și masterat, pentru stagii de practică de specialitate (de cercetare și profesională). Stagiile de practică se vor desfășura până la data de 30 septembrie 2015, în relație cu anul universitar.

Cele 95 de locuri de practică scoase la concurs sunt puse la dispoziția proiectului de partenerii instituționali cu prestigiu, printre care: instituții culturale și de creație artistică (muzee, biblioteci, edituri, fundații, teatre, galerii), institute de cercetare, agenții și firme de profil.

Studenții-stagiari vor beneficia de sprijinul unui tutore de la instituția parteneră pentru practică și al unui cadru didactic ce va monitoriza stagiul. Totodată, vor avea la dispoziție materiale, îndrumare de practică și metodologii specifice, realizate în cadrul proiectului SOCIUS.

Cele mai valoroase stagii de practică, selectate în urma unui concurs cu premii în bani, vor fi publicate și făcute cunoscute pe site-ul proiectului ca exemple de bune practici.

În funcție de calitatea stagiilor de practică, partenerii instituționali îi pot solicita pe studenți să-și continue activitatea în cadrul instituției, fie ca voluntari, fie ca angajați cu contract de muncă.

Studenții selectați în proiectul SOCIUS au la dispoziție două Centre de Consiliere și Orientare Profesională. Ei beneficiază în mod exclusiv de: sesiuni instruire pentru grupele de practică, vizite de studiu la diverși parteneri instituționali, sesiuni de consiliere prin schimb de experiență cu alți stagiari, sesiuni de orientare și consiliere profesională cu privire la debușeele profesionale din piața muncii. Printre invitați se vor număra specialiști din diferite domenii de interes profesional pentru comunitatea angrenată în proiect.

Proiectul este implementat de Universitatea din București (beneficiar), în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”- București (P1) și cu FUNDAȚIA DEZVOLTARE ÎN EUROPA (P2).

Descarca aici pliantul de informare pentru etapa a II-a de selectie a grupului tinta

CONTACT:

Telefon/fax: 021 212 50 28 // E-mail: socius@litere.ro

www. socius.stagii.unibuc.ro // Facebook/proiect.socius

screen-11.29.06[16.03.2015]